O nama

Mi smo Budističko društvo Drikung Kagyu Tengye Ling (DKTL), osnovano pod duhovnim vodstvom lame Garchen Rinpochea i Dorzin Dhondrup Rinpochea.

Inspirirani učenjima Garchen Rinpochea nekolicina njegovih učenika iz Zagreba osnivaju 2007. godine Drikung Kagyu društvo kao podlogu za organizaciju Rinpocheovih učenja i prakticiranje njegove duhovne loze u Hrvatskoj. Plod tih napora je održavanje prvih predavanja i opunomoćenja Dorzin Dhondrup Rinpochea u Zagrebu 2010.g, a koja se nastavljaju u kontinuitetu sve do danas (2012., 2013., 2015., 2016., 2019.).

U proljeće 2012. godine, učenici Drikung Kagyu društva iz Hrvatske zajedno s Dorzin Dhondrup Rinpocheom službeno su osnovali Dharma centar. Sukladno namjeri Garchen Rinpochea i zamolbi učenika iz Hrvatske, Garchen Rinpoche je dodijelio centru ime "Drikung Kagyu Tengye Ling". Garchen Rinpoche je izrazio želju da učenici prakticiraju pod vodstvom Dorzin Dhondrup Rinpochea.

Cilj Budističkog društva DKTL

Naša je namjera olakšati studiranje i prakticiranje budističkog gledišta, etike i meditacije, kojima postajemo sposobni napustiti uzroke patnje (neznanje i uznemirujuće emocije), te ostvariti uzroke sreće (ljubav, suosjećanje, bodhichittu i gledište o međuovisnom nastajanju), za dobrobit svih.